Loading
مساعدة بحـــــث قائمة الاعضاء اشتراك بريدى جديد اليوم التسجيل ملف العضو الرئيسية
اسم العضو: كلمة السر:
حفظ كلمة السر تذكيرك بكلمة السر?


شبيك لبيك تى فى
 المنتديات
 أســــــريات
 الغذاء - المطبخ والاطباق الشهية
 معجنات : حواوشى اسكندرنى
 اضافة موضوع  الرد على الموضوع
 اطبع الموضوع
|| Bookmark and Share ||
الكاتب Previous Topic الموضوع Next Topic  

عفروتة شبيك
مشرف ادارى

Egypt
70936 مشاركة

كتب فى :  - 02/08/2012 :  14:41:30  Show Profile





شبيك لبيك


المقادير :

اول حاجة مقادير العجينة
عدد 5 كوب دقيق
عدد 2 كوب ماء دافىء او ممكن بدل اللبن ماء دافىء حسب الرغبة

معلقة صغيرة ملح ومعلقة صغيرة سكر
معلقة كبيرة خميرة بيره
عدد 2 معلقة كبيرة زيت

وبعدين الحشو


نصف كيلو لحمة مفرومة
-ربع كيلو بصل مبشور
2 فص ثوم
-ملح-فلفل اسود وبهارات
بقدونس مفرى

نخش طوالى على الطريقة ... يلا بينا
يوضع الدقيق فى اناء وعليه الخميرة والملح والسكر ومقدار اللبن ويقلب ثم يوضع الزيت والماء الدافئ ويعجن ويترك مغطى حتى يخمر
وفى اناء اخر توضع مكونات الحشو على بعضها وتقلب جيداونسيبها تتبل شوية

طريقة العمل


وبعد ان يخمر العجين ... نعجن العجين شوية ثم نضع الزيت ونعجن حتى نحصل على عجينة ملساء ناعمة لا تلتصق باليد او الماكينة.
يقطع كور متوسطة وتفرد بالنشابه والدقيق على شكل دائرة ويضع عليها جزء من الحشوة ويوضع عليها دائرة اخرى من العجين ويقفل الاطراف جيدا ويعمل ثقوب على الوجه بواسطة الشوكة ويدهن بقليل من الزيت ويدخل الفرن حتى ينضج ويحمر الوجه ويقدم معه سلطة طحينة والمخلل وبالهنا والشفا

كمان ممكن تنوع الحشو حسب الرغبة
سدق اسكندرانى بالطماطم والفلفل
السوسيس او الهوت دوج او فراخ او سى فود زى ما انتى عايزة




  Previous Topic الموضوع Next Topic  
 اضافة موضوع  الرد على الموضوع
 اطبع الموضوع
|| Bookmark and Share ||
أذهب الى:
 

منتديات || دردشة || احدث الاخبار || الرياضة اليوم ||مجلة زووم || عالم المرأة || المطبخ العربى || للكبار فقط

دنيا ودين || القرأن الكريم || عمرو خالد || دليل المواقع || خدمات الموقع || خدمات حكومية || المراسلة وابلاغ انتهاك

|| Bookmark and Share